Australorps

Sort hane

Australorps er en veldig trivelig og tillitsfull rase. De legger stort sett egg hele året gjennom, sommer som vinter. De ruger ikke.

Vekt: Hane 3-4 kg Høne 2,5-3,5 kg
Egg: minstevekt 55g idealvekt 62g lysebrun
Finnes i fargene: Svart, Hvite og Blå randtegnet

Jeg har de i sort, blå og hvit.

Bantam

Her er Bertil, han er 3 år og en veldig trivelig og flink hane, og han går ikke av veien for å ta en slosskamp mot en stor hane, hvis noen nærmer seg hønene hans;)

Bantam en dvergrase, de er livlige og kvikke, men tillitsfulle dyr. De legger ikke så mange egg i året, men de ruger gjerne frem kyllinger en gang i blant. Veldig koselige høner:)

Opprinnelse: Java
Vekt: Hane 600g Høne 500g
Egg: Minstevekt 25g Idealvekt 28g Hvit
Finnes i fargene: Hvit, Svart, Gul, Blå randtegnet, Vildtfarget, Gullhalset, Gråstripet, Svart sølvbrystet, Svart hvitplettet, Hvit svart/colombia, Gul svart/colombia, Sølvhalset, Orangehalset, Blå gullhalset, Gull svart porselensfarget og Gull.
 
Jeg har de kun i sort.

Brahma

Freddy med et knippe damer ute i snøen på leting etter solsikkefrø.

Brahma var den første rasen jeg hadde. Jeg så en flokk voksne høns, og falt for størrelsen og de utrolig morsomme dunete "mamelukk-/hjerterumpene" deres. Det er en veldig fin rase og starte med, for de er så enkle å ha med å gjøre. De kan løpe fort, men de løper sjeldent fra deg om du har mat i hånda, og har du hatt mat i hånda en gang, så tror de at du har det hver gang, og kommer styrtende til hver gang som store baller med bein på sida og hode 30cm foran kroppen:)
Utolig festlige høner med masse personlighet og sjarm.
 
Brahmahønene er flittige rugere og veldig flinke kyllingmødre.
De legger greit med egg, men vil vel helst legge seg klukk så fort de ser egg.
 
Opprinnelse: India
Vekt: Hane 3,5-5,0 kg Høne 3,0-4,5 kg
Egg: minstevekt 53g idealvekt 58g Gulbrun til rødbrun
Finnes i fargene: hvit, blå, hvit svart/colombia, hvit blå/colombia, gul svart/colombia, gul blå/colombia, gull svart/bånda, sølv svart/bånda, gråstripa, svart sølvbrysta og gull blå/båndet
 
Jeg har gull/blåbåndet og et par spettet.

Hamborger

Hamborger fikk jeg ved en tilfeldighet i desember 2014. Jeg fikk noen egg og puttet de i rugemaskin. Jeg har hatt italienere og syntes de kunne bli litt masete, fikk høre at hamborger var et hakk roligere og tenkte det er verdt et forsøk. De har jo litt annen kam og ikke minst det litt mer fasanlignende utseende. Det var sant det som ble sagt, de er roligere og mer tillitsfulle, og jeg trives godt med rasen som legger godt med hvite og forholdsvis store egg året i gjennom.

Opprinnelse: Holland
Vekt: Hane 2-2,5 kg Høne 1,5-2 kg
Egg: Minstevekt 50g Idealvekt 55g Hvit
Finnes i fargene: Hvit, Svart, Blårandet, Sølv sortplettet, Gull sortplettet, Sølv sortstripet, Gull sortstripet og Gul hvitstripet.
 
Bildet er lånt fra nettet.

Malayer

Malayer er en rase jeg har fått i år for moro skyld. Vi samarbeider to stykker for evt. å kunne stille denne rasen på LU til høsten. Veldig spennende:) Hittil har de vært veldig ålreit å ha med å gjøre, tamme og fine. Jeg har med jamne mellomrom tatt de opp på bordet for å venne de til å bli håndtert, og det går greit, men man kjenner at dette er en kamprase. De er mye mer kompakte i kroppen i forhold til andre raser. De klekket i januar i år, så de er ikke ferdigvokst på en stund ennå. Jeg har de i fargen hvetefarget, og det er spennende å se hvor store de blir. De kan jo bli opp mot 90 cm.

 

Vekt: Hane 3,5-4,5 kg Høne 2,5-3,5 kg
Egg: Minstevekt 50g Idealvekt 55g Brungul
Finnes i fargene: Gull sort/hvetefarget og Rødsadlet
 
Bildet er lånt fra nettet.

Orloff

Orloff inngår i samme prosjekt som malayene. Veldig morsom rase. De løper rundt endel og ser ut til å ha det meget travelt. De kan se litt morske ut der de står med stort sjegg, hodet på skakke og titter skjevt opp på deg, men de er egentlig veldig trivelige.

 

Opprinnelse: Persia og Russland
Vekt: Hane 3-3,5 kg Høne 2,25- 2,75 kg 
Egg: Minstevekt 53g Idealvekt 58g hvit til lett brunlig
Finnes i fargene: Rød broget og Mahognifarget.

Bildet er lånt fra nettet.

Orpington

Ved siden av brahma, så tror jeg orpington er en av de morsomste rasene jeg har. Disse store, runde fjærballene som klumser rundt er jo bare et syn for øyet, når de løper bortover så fjæra danser rundt de. Det kan virke som de er glade og fornøyde hele tiden, der de kommer mot deg enten du har mat eller ikke, og virker like optimistiske uansett. Og løfte opp en sånn fjærball og klø litt her og der og spesielt godt er det å bli klødd under nebbet. Da får de veldig lang hals:)

Opprinnelse: England
Vekt: Hane 3,5-4,5 kg Høne 3-3,5 kg
Egg: Minstevekt 58g Idealvekt 64g Gulbrun
Finnes i fargene: Hvit, Svart, Gul, Rød, Blå, Tverrstripet, Sort sølvbrystet, Hvit sort/colombia, Sort Hvitplettet, Brun, Gul sort/sømmet, Gull sortbåndet og legbarfarget.

Jeg har da en farge som ikke er så godt kjent eller er godkjent kan vi vel kalle det.

Perlegrå er de hvertfall:)